התבגרתם פתאום ואתם חושבים שאתם זקוקים לתמיכה בהליכה מחוץ לבית? מתי מחליטים שזקוקים למקל הליכה? אז ככה, אם יש לכם ירידה בראייה או בשמיעה, חולשה כללית, או נפילות ואיבוד שיווי משקל – אתם זקוקים למקל הליכה. מקל הליכה מפחית את המאמץ מהברכיים ומהקרסוליים, כמו כן הוא מגן מפני החלקה או היתקלות בקרקע לא יציבה. הוא מסייע בשמירה על שיווי משקל, וכן מוריד לחץ מעמוד השדרה. יש היום פתרונות רבים ומגוונים להקלה בהליכה. סוגים של מקלות הליכה: מקל טלסקופי, מקל הליכה מתקפל, מקל אנטומי שניתן להתאים לצורת כף היד, מקל הליכה עשוי מעץ, מקל הליכה שהוא גם כיסא מתקפל, מקל הליכה ארגונומי בעל נוחות מקסימלית ועוד.
אביזרים נלווים למקל הליכה
ברכישה של מקל לזמן קבוע או ממושך מומלץ לרכוש גומייה מיוחדת לתוספת יציבות שניתן להתקין בתחתית המקל, ישנם סוגים שונים של גומיות ובטווח מחירים רחב. כדי שהמקל יתאים ויהיה שימושי צריך להתאים אותו לגובה של מי שאמור להשתמש עם המקל. אם מדובר בקשיש שנוטה לשכוח היכן מניח את חפציו מומלץ להתקין תופסן למקל במקום קרוב לפתח הבית. קיימים אביזרים למבוגרים שאינם יכולים לצעוד על רגליהם או שמתקשים מאוד ללכת ומקל כבר לא יעזור להם, המוצרים הם: רולטור, הליכון, כיסא גלגלים סיעודי ועוד.
מדריך לקניית מקל הליכה
מקל הליכה העשוי מאלומיניום הוא מקל חזק שיחזיק לאורך זמן ולא יחליד. צריך לתת את הדעת למשקלו של המקל – שלא יהיה כבד. לבעלי משקל רב לא מומלץ להשתמש עם מקל הליכה בעל ידית בצורת T. במקומות או בעונות קרירים שבהם המבוגר רגיל ללבוש כפפות יש לבדוק את נוחות הידית כאשר הוא לבוש עם כפפות. מקלות הליכה אנטומיים הם תוספת נוחות ולא הרבה יותר יקרים אך כאמור, אינם הכרחיים. מי שלא זקוק באופן תמידי למקל הליכה יכול להסתפק במקל הליכה מתקפל שאפשר להכניס לתיק האישי ולהוציא במידת הצורך. מי שדרושה לו יותר יציבות עליו להשתמש עם מקל הליכה בעל 4 רגליים.
איך מתאימים את מקל ההליכה למשתמש?
מקלות ההליכה הסטנדרטיים אינם מתאימים לאנשים גבוהים במיוחד, לצורך כך ניתן להשתמש במקל טלסקופי שניתן לכוונן. צריך לכוון את המקל כך שהגובה לא יהיה נמוך מדי ויכריח את המשתמש ללכת במצב כפוף, וגם לא גבוה מדי. כדי לכוון לגובה אופטימאלי יש לכוון את המקל כך שהמרפק יהיה בזווית של בין תשעים למאה מעלות בעת ההליכה ולשמור ששורש כף היד לא יהיה מכופף בעת ההליכה. על המשתמש להתרגל להחזיק את המקל במרחק של כ-10 עד 15 ס”מ מהגוף, לא רחוק מדי מהגוף וגם לא קרוב מדי. מומלץ לא להחזיק את המקל כל פעם באותו צד אלא להחליף צד לעתים קרובות, כדי שלא תיווצר מתיחה מיותרת לצד אחד של הכתף.